Airco service

Onderhoud nodig aan uw airco? Kom langs in onze auto garage in Deurne

Nooit meer te warm in de auto

Nooit meer in een snikhete auto je kapot zweten en misselijk worden. Maar, dan moet je de airco wel op de juiste manier onderhouden en gebruiken.

Elk jaar verliest de airco van je auto gemiddeld 10% een airco vloeistof, ook wel koudmiddel genoemd.  Het middel is er niet alleen om te koelen, maar dient ook als smeermiddel. Het is belangrijk om het koelmiddel op tijd aan te vullen, want als de auto over te weinig  beschikt ontstaat er slijtage.

Heeft uw airco onderhoud nodig, kom dan langs in Deurne, zodat u weer snel in een koele auto de weg op kan!

Auto airco service Deurne
Auto airco service in Deurne

Onze airco apparatuur

Wij werken in onze garage met kwalitatief hoogwaardig apparatuur om jouw auto van de beste airco service te voorzien

Met de airco service stations Sun Koolbare Blizzard QTECH IV (R1234yf) en BrainBee MULTIGAS 8500 PLUS (R134a) is jouw auto altijd voorzien van het juiste koudmiddel. Doordat deze recycling- en vulmachine volledig automatisch uitgevoerd wordt, heeft de monteur zijn handen vrij om andere werkzaamheden uit te voeren.

Zorgt u goed voor de airco van uw auto ?

Er worden veel fouten gemaakt bij het gebruik van de airco. Dit is uiteraard niet goed en uw airco zal hierdoor sneller kuren krijgen. Hiernaast ziet u een overzicht van veelgemaakte fouten, zodat u niet dezelfde fouten hoeft te begaan.

1.

De airco meteen bij het instappen op de hoogste stand inschakelen

Bij het instappen zetten veel mensen de airco meteen op de koudste stand en met de grootste blaaskracht aan. Dit is echter een grote fout, want je kunt beter voor het instappen eerst de portieren en de ramen een minuut openzetten. Hierdoor kun je de temperatuur al een stuk verlagen waardoor de airconditioning minder hard hoeft te werken.

2.

De luchtcirculatie ingeschakeld houden

Vlak nadat je bent ingestapt is het handig om de interne luchtcirculatie in te schakelen. Hierdoor zal de auto van binnenuit nog sneller afkoelen. Daarna moet je het systeem toch echt weer op de stand met toevoer van buitenlucht zetten. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de luchtstroom gelijkmatiger verdeeld wordt.

 

3.

Onderhoud

Niet het allerleukste om te horen, maar ook de airconditioning heeft onderhoud nodig. De filters van de airco moeten eigenlijk om de 15.000 tot 20.000 kilometer vervangen worden. Daarnaast moet je om de paar jaar het koudemiddel vervangen.

4.

De airconditioning in de ochtend nog niet inschakelen omdat het dan nog fris is

Vaak kan het in de ochtenden heel koel zijn, waarna het in de middag steeds warmer wordt. Veel mensen zetten de airco dan ook pas aan op het moment dat het heel warm wordt. Toch is het beter om de airco meteen aan te zetten om te voorkomen dat de ramen beslaan van binnenuit.

5.

De uitstroomopeningen de verkeerde kant op richten

Het komt vaak voor dat mensen niet eens voelen dat de airco aanstaat omdat de uitstroomopeningen de verkeerde kant oprichten. Wil je een gelijkmatige luchtstroom creëren moet je de uitstroomopeningen naar boven toe richten in plaats van naar de gezichten van de inzittenden toe.

Laat uw airco checken in onze auto garage in Deurne

Stuur een bericht